Notícies

En aquesta secció anirem informat-vos de totes les notícies relacionades amb el projecte Comenius!

ÚLTIM MEETING DEL PROJECTE COMENIUS A GALES!

El Projecte Comenius finalitza per al Ceip Federico García Sanchiz després de dos anys intensos de treball per part del claustre de professors.

Tot es va iniciar, fa dos anys, amb la visita dels representants educatius de nou països europeus (França, Gal·les, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Portugal, Alemanya, Hongria i Espanya) a la nostra ciutat i on es van crear les bases per al desenvolupament posterior del projecte. Ara finalitza a la ciutat de Cardiff (Gal·les) i on per aquest últim encontre educatiu el col·legi ha desplaçat a la coordinadora del projecte i al director del centre.

Del 22 al 26 de maig el professorat ha participat a les reunions de treball i tancament del projecte per a valorar el treball educatiu realitzat durant aquestos dos anys.

Una tasca que ha suposat una gran oportunitat per a continuar aportant millores educatives a la nostra escola, doncs una vegada finalitzades les visites realitzades es programaven reunions amb tot el nostre claustre per a donar a conèixer els nous coneixements i experiències més significatives i valorar la possibilitat d’incorporació i adaptació al nostre context educatiu. El nostre alumnat ha tingut l’experiència de conèixer de primera ma la vida, història i costums d’aquestos països europeus, així com d’utilitzar la llengua anglesa tant a nivell escrit per mitjà de la correspondència d’emails i a nivell oral amb vídeo conferències.

15

EL FEDE ESTÀ A ITÀLIA

 El Ceip Federico Garcia Sanchiz ha desplaçat a dos mestres del seu claustre a Roma (Itàlia) per a participar al penúltim meeting que s’organitza al Projecte Comenius que s’està realitzant des del curs passat.

Del 2 al 6 de març el professorat participarà a les reunions de treball per a intercanviar els materials confeccionats per l’alumnat dels nou països participants durant aquestos últims mesos. També es coordinaran les últimes activitats a realitzar seguint el projecte inicial establert per a presentar-les a l’últim meeting que es realitzarà al mes de maig a Gal·les.

Durant l’estància el professorat organitzador del meeting mostrarà a la resta de països el seu sistema educatiu, així com una visió real de com s’executa a la seua escola i els projectes de millora que estan desenvolupant. Una gran oportunitat per a continuar aportant millores a la nostra escola, doncs una vegada finalitzada l’estància es programa una reunió amb tot el nostre claustre per a donar a conèixer els nous coneixements i experiències més significatives i valorar la possibilitat d’incorporació i adaptació al nostre context educatiu.

Les famílies interessades en conèixer l’evolució de la visita poden consultar l’Aula Virtual Comenius dins de pàgina web de la nostra escola, www.fgarciaciasanchiz.es.

la foto

VIDEO CONFERÈNCIA AMB ESLOVÀQUIA

Avuí, l’alumnat de cinquè de primària han realitzat una video conferència amb Eslovàquia dins de les activitats programades al projecte Comenius.

Durant la videoconferència l’alumnat ha estat conversant en anglés amb els seus companys eslovacs presentant-se i diguent els seus gustos i aficions preferides. Després han estat cantant diverses nadales en anglés, valencià i eslovac.

Una experiència molt motivadora per a l’alumnat on han pogut conversar en anglés i cnèixer de primera mà la necessitat de conversar en anglés per a comunicar-se amb la resta de països europeus.

EL FEDE ESTÀ DE VIATGE A PORTUGAL

Ja han arribat les representants de l’escola que participen a la 5a Trobada del Projecte Europeu Comenius, que es celebra aquestos dies a la ciutat portuguesa d’Ovar. Com ja és costum, les nostres representants donaran a conèixer a la resta de països participants totes les tasques educatives que el nostre alumnat ha realitzat durant aquestos mesos, així com també rebran els treballs confeccionats per la resta d’alumnat europeu per a donar-lo a conèixer posteriorment als nostres alumnes. A les reunions de treball organitzades pel país anfitrió, el professorat participant a la trobada intercanviaran opinions dels seus sistemes educatius i de les evolucions que realitza el Projecte “Traditions i celebrations” per a després traslladar-ho a la resta de professorat del nostre claustre i poder millorar els processos educatius que es creguen necessaris.

VIDEOS DES D’HONGRIA

Els nostres compays d’Hongria ens han enviat dos videos de la seua televisió on ens mostres  els diferents actes que es van realitzar durant la visita dels 9 paisos participants. Estan en Hongarés per val la pena pegar-li una miradeta:

REUNIÓ EDUCATIVA A BUDAPEST (HONGRIA)

Durant apuestos dies, concretament del 3 al 7 d’octubre, el Ceip Federico Garcia Sanchiz ha desplaçat a dos representants del claustre al meeting educatiu que està celebrant-se a Budapest (Hongria).

El meeting pertany al projecte Comenius subencionat per l’Unió Europea i el Ministeri d’Educació Espanyol i on el centre Alzireny va entrar com a participant el passat curs.

A la reunió estan tractant-se temes com conèixer els diferents sistemas educatius de casacun dels nou països participants, preparar tasques educatives per a la millora de la comunicació anglesa entre l’alumnat  i compartir experiències educatives per a fomentar una millora en la formació de l’alumnat.

Aquestes reunions son una gran oportunitat per millorar l’escola gràcies al feedback que rep el claustre després de les visites realitzades a cada país i la posterior aplicació al centre.

El col·legi Federico Garcia Sanchiz s’ha convertit en aquestos últims anys en un referent educatiu a la Comunitat Valenciana gràcies a la participació en nombrosos projectes que han millorat sustancialment la formació integral de l’alumnat, el seu coneixement de l’anglés i augmentant els resultats acadèmics.

VISITA A MORDELLES (FRANÇA)

Dos mestres del nostre centre (Àngels i Maria) s’han desplaçat fins allí per a reunir-se amb els seus homòlegs educatius dels vuit països europeus pertanyents al projecte.

Durant cinc dies compartiran experiències educatives i treballs comuns realitzats per l’alumnat en estos dos últims mesos i després de vindre d’Alemanya, realitzaran reunions de coordinació per a planificar les properes tasques a realitzar i el país anfitrió explicarà com és el seu sistema educatiu i les avantatges que es troben amb la seua metodologia de treball.

RACÓ COMENIUS AL COLE

El professorat de la comissió comenius ha el·laborat un racó informatiu per a l’alumnat del centre i les seues famílies. A l’entrada de l’edifici escolar està expossat un plànol amb informació dels centres educatius i països pertanyents al projecte. Tanmateix també està expossat tot el material i regals que cada país realitza a les trobades educatives realitzades i un espai reservat a les fotografies dels encontres de cada centre europeu.

MITJANS DE COMUNICACIÓ ALEMANYS

Els nostres homòlegs alemanys ens han enviat una notícia de premsa i televisió de la vista a Schüttorf per al desenvolupament del projecte Comenius:

Notícia TV

Notícia Premsa

VIDEO CONFERÈNCIA AMB L’SKYPE

Aquest matí l’alumnat de tercer de primària ha realitzat una video conferència amb el programa Skype a l’escola d’Alemanya. Durant la videoconferència han pogut veura a la seua mestra i observar i conversar amb l’alumnat de l’escola alemana. Una experiència molt bonica per mitjà de les noves tecnologies.

VISITA A SCHÜTTORF (ALEMANYA)

Tres mestres del nostre centre s’han desplaçat fins allí per a reunir-se amb els seus homòlegs educatius dels vuit països europeus pertanyents al projecte.

Durant cinc dies compartiran experiències educatives i treballs comuns realitzats per l’alumnat en estos tres últims mesos, realitzaran reunions de coordinació per a planificar les properes tasques a realitzar i el país anfitrió explicarà com és el seu sistema educatiu i les avantatges que es troben amb la seua metodologia de treball.

MERAVELLÓS VIDEO CONFECCIONAT PER L’ALUMNAT

Amb motiu de les activitats que l’alumnat està confeccionat per a desenvolupar les tasques del Projecte Comenius, l’alumnat del tercer cicle ha confeccionat un video al voltant de les falles en anglés. Aquest video es mostrarà a la propera trobada del professorat a Alemanya.

CONTINUEM EL PROJECTE AL NOU CENTRE ESCOLAR

Situats al les instal·lacions del nou centre escolar, ha arribat l’hora continuar les activitats del projecte comenius. L’alumnat ja està participants en nous tallers i preparant la visita que es realitzarà a Alemanya el proper dia 9 de març.

FINALITZA LA VISITA COMENIUS

El dissabte de nit es va procedir a l’acte de tancament de la visita comenius. Durant el sopar celebrat a València es van intercanviar pauraules d’elogi cap a el nostre centre i regals al centre en agraiment per la rebuda ofertada. Des d’aquestes línies agrair a tot el claustre de mestres, l’Ampa, personal no docent, Ajuntament, CEFIRE i persones col·laboradores tot el treball realitzat per a que aquesta visita haja sigut UN ÈXIT!

INICI DEL PROJECTE COMENIUS

Després de molt de treball per part del professorat, pares i mares i alumnat, per fí el dimecres 23 de novembre, rebem als vint professors i professores de vuit països europeus participants al nostre projecte Comenius.  L’acte, que consistirà amb un sopar de benvinguda, es realitzarà a les instal·lacions del menjador escolar. Tanmateix, al dia següent, realitzarem un acte de benvinguda oficial on participarà tot l’alumnat del centre. Les famílies tenen a la seua disposició l’Aula Virtual Comenius per a seguir al detall tot el que fem durant la realització del Projecte. Gràcies!

ULTIMANT ELS PREPARATIUS DE LA VISITA COMENIUS

Tota l’escola està impacient! Els propers dies 23, 24, 25, 26 i 27 de novembre rebrem la visita del professorat participant al projecte Comenius. Vint professors i professores de vuit països europeus (Italia, França, Alemanya, Hongria, Eslovàquia, Gal·les, Portugal i Polònia) ens visitaran amb la intenció de compartir amb nosaltres experiències educatives i com no, les activitats proposades per a la realització del projecte “Tradicions i celebracions”. En l’escola estem preparant la visita amb molta il·lusió i tenim treballant de valent a l’alumnat, professorat i famílies col·laboradores. Podeu seguir tot el Projecte a l’Aula Virtual Comenius dins de la nostra web. Ací teniu una imatge dels balls que estem preparant de benvinguda!

REUNIÓ A VALÈNCIA DEL PROJECTE COMENIUS

 La mestra especialista d’Anglés i coordinadora del Projecte Comenius i el director del centre han assistit el passat dijous 3 de novembre a la reunió Comenius programada per la Conselleria d’Educació. A la reunió es van trobar tots els centres de la nostra comunitat seleccionats per a dur a terme el projecte durant els propers dos anys. Ací teniu una foto de l’acte a la sala de reunions de la Conselleria d’Educació:

CELEBRACIÓ DEL DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES

El primer acte oficial del projecte consisteix en celebrar el Dia Eurpeu de les Llengües, que va ser el passat dilluns 26 de setembre. Aquesta celebració s’ha realitzat de forma simultànea en tots els països participants.

Per a la celebració s’han realitzat dos actes:

ESMORZAR SALUDABLE

 La organització, compra i repartiment ha sigut realitzada per l’Ampa de l’escola. L’alumnat ha gaudit d’allò més be provant tots els menjars.

CONFECCIÓ DE BANDERES AMB EL COS

L’equip de treball Comenius acordà utilitzar les samarretes de color i el cos de l’alumnat per a realitzar les banderes dels països participants. Cada tutoria tingué assigant un color de roba per a dur el dia 26 i realitzar a les 12:00 hores una trobada al pati presidida pel himne europeu. Posteriorment i seguit de l’himne nacional de cada país l’alumnat confeccionà les banderes dels països participants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: